Doe mee met NK Office 2019!

NK Office 2019 op 7 juni

Vrijdag 7 juni vindt het Nederlands Kampioenschap Office plaats op het kantoor van Microsoft Nederland. Het is alweer de vijfde keer dat Slim in de Klas (SLBdiensten) en SURFmarket het kampioenschap organiseren. NK Office is voor studenten van 13 tot en met 22 jaar (peildatum 15 juni) op middelbare scholen, mbo’s, hbo’s en universiteiten die ontzettend goed zijn in Word of Excel. Er gaan twee winnaars met hun docenten naar het Wereldkampioenschap in New York eind juli!

> Geef je studenten op

 

Dit moet je doen:

Tijdlijn WK Office 2019

Dat wordt een makkie toch? Nog een paar dingen:

 • Ongeveer 50 studenten in de leeftijd van 13 tot en met 22 jaar kunnen deelnemen aan het NK Office 2019.
 • Het NK Office 2019 telt twee winnaars:
  • 1 in de leeftijd 13 tot 18 jaar;
  • 1 in de leeftijd 18-22 jaar.
 • De twee winnaars mogen met een collega van Slim in de klas en zijn of haar eigen Office-docent naar het Wereldkampioenschap Office in Amerika. Het wordt een trip van ongeveer 5 dagen. Bij deze prijs inbegrepen zijn: de vlucht, het hotel/verblijf, eten en drinken en natuurlijk de eeuwige roem.
 • Het wereldkampioenschap Office is op 28-31 juli in New York, New York, Amerika.

> Geef als docent je school op

Hoe werkt het precies?

De werkwijze is eenvoudig: De docent die de Microsoft Office Specialist (MOS-)examens geeft binnen een Certiport testcenter, schrijft de studenten in voor deelname. Hij of zij interesseert de studenten voor de Nederlandse kampioenschappen Office (Word of Excel). Met een reis naar New York en deelname aan de World Championship Office in het vooruitzicht, lijkt ons dat niet moeilijk. De student doet zo’n MOS-examen. Word of Excel. De vijftig kandidaten met de hoogste examenscores strijden op 7 juni tegen elkaar in om de titel NederlandsKampioen Office 2019. Ondertussen is er voor hun docenten en andere geïnteresseerden een interessant inhoudelijk programma, dus kom vooral ook! Het belooft een ontzettend leuke (en ook spannende dag) te worden.

NK Office2018 - Aftermovie

 

Bekijk de aftermovie van NK 2018 op Youtube.

 

 

 

Winnaar NK Office 2018-JandenHartog

 

Lees op ICTheek.nl over Jan den Hartog, de winnaar van NK Office 2018.

 

 

 

> Voorwaarden NK Office 2019

Wat moet je nog meer weten als docent?

 • Alle scholen met een eigen Certiport-testcenter Microsoft-certificeringen Word en Excel aanbieden, kunnen  een student afvaardigen naar het NK Office.
 • De student heeft al voor het NK Office gekozen voor Word of Excel.
 • Elke deelnemende instelling vaardigt één student af voor deelname aan het NK Office, tenzij:
  • een instelling met meerdere testcenters, mag vanuit elk testcenter 1 student aanmelden.
  • Indien de Microsoft Office Specialist-examens binnen meerdere opleidingen worden aangeboden, mag elke opleiding een student afvaardigen (één student per opleiding).
 • Elke deelnemende instelling mag maximaal vijf studenten naar het NK Office sturen, op voorwaarde dat de studenten zijn verspreid over meerdere locaties en uiteenlopende opleidingen volgen.