Maatwerk Programmeren in de klas

Maatwerk en studiedagen

Slim in de klas – onderdeel van SLBdiensten en Slim.nl – verzorgt trainingen, workshops en inspiratiesessies op uw locatie om docenten de handvatten geven om op een leuke en effectieve manier de digitale vaardigheden op het gebied van STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts en Mathematics) van hun leerlingen te verbeteren. Als losse sessie of als onderdeel van een studiedag.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem contact met ons op via 020 – 420 1396 of training@slimindeklas.nl.

Training, workshop of inspiratiesessie?

Welk doel heeft u voor ogen? Wilt u deelnemers vooral inspireren? Of echt aan de slag laten gaan met een specifiek onderwerp? Wij kunnen dit allemaal voor u verzorgen. Van een inspiratiesessie van 30 minuten tot en met een uitgebreide training, waarvan het programma met u is afgestemd.

Studiedagen

Organiseert u een studiedag voor uw docenten en medewerkers? Wij kunnen voor u de inhoudelijke invulling organiseren. Van enkele workshops of inspiratiesessies als onderdeel van een uitgebreider programma tot en met de invulling van de totale studiedag.

Onderwerpen

U vindt hieronder een aantal voorbeelden van sessies, die wij voor u kunnen verzorgen. Zijn er andere onderwerpen met betrekking tot Programmeren (STEAM) in de klas, die u aan de orde wilt laten komen, laat het ons weten. Voor alle sessies en onderwerpen geldt dat we samen met u de inhoud afstemmen.

Micro:bit in de klas

De Micro:bit is een fantastisch apparaatje om op een zeer toegankelijke manier leerlingen te leren programmeren. In deze workshop laten we zien wat de mogelijkheden zijn en hoe je dit heel eenvoudig aanpakt.

Minecraft in de klas

In deze sessie kijken we naar de ins en outs van Minecraft Education en het gebruik van het spel in de klas. Hoe werkt de besturing, welke leerdoelen kunnen er behaald worden en uiteraard: welke kennis heb je zelf nodig als leerkracht?

3D printen in de klas

Zelf je eigen robot ontwerpen en uitprinten: het klinkt futuristisch, maar dat is het niet. Tijdens deze workshop maken wij je wegwijs met 3D-printers en hoe je dit kunt toepassen in de les.

Tools voor computational thinking in de klas

Dit is een sessie, waarin een overzicht wordt gegeven van de mogelijkheden ten aanzien van het stimuleren en verbeteren van computational thinking – het procesmatig (her)formuleren van problemen op een zodanige manier dat het mogelijk wordt om met computertechnologie het probleem op te lossen. Tijdens deze workshop tonen we meerdere tools om met dit onderwerp op een leuke en effectieve wijze in de klas aan de slag te gaan. Tools als Micro:bit, Minecraft, Raspberry Pi en 3D printen zullen de revue passeren.

Meer informatie

Wil u meer weten over de mogelijkheden van een training, workshop of inspiratiesessie bij u op locatie? We staan u graag te woord! Neem contact met ons op via 020 – 420 1396 of training@slimindeklas.nl.