Bezoek je ons op de IPON?

Op 5 en 6 februari staan wij op de IPON. Dit is dé beurs over onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Graag heten wij je van harte welkom op onze stand D090. Daar staan we namens onze merken SLBdiensten, Slim.nl, Slimindeklas.nl en MBOwebshop.

 • Wanneer: woensdag 5 en donderdag 6 februari
 • Tijd: 10:00 – 17:00 uur
 • Waar: Jaarbeurs Utrecht, stand D090 én het theater van onderwijsvernieuwing (theater bruin)!

Let op:

 • Registratie voor de beurs is gratis via de website van IPON.
 • Alleen tijdens de registratie kun je aangeven welke worskhops je wilt bezoeken. Dit doe je door te zoeken op de titel van een workshop. Er zijn op de dag zelf waarschijnlijk nog maar een paar plekken beschikbaar, dus registreren is aan te raden.
 • Als de presentatie vol zit, kun je beide dagen op onze stand terecht voor korte presentaties over deze onderwerpen. Zo goed als alle onderwerpen worden ook op de stand gepresenteerd.


Wat kun je verwachten op onze stand D090?

Op de stand Slimindeklas.nl staan onze collega’s twee dagen lang klaar voor al jullie vragen. Daarnaast presenteren we een paar keer per dag een ict-kennisquiz waarmee prijzen vallen te winnen. Ook geven we diverse presentaties. We besteden met name veel aandacht aan:

 • Digitale vaardigheden
 • Microsoft, alle ins en outs over Teams en OneNote (app, mobiel)
 • Adobe Creative Cloud, met een focus op het product Adobe XD (website ontwerp)
 • Leren & Certificeren met Gmetrix, we laten je o.a. Microsoft Office oefenexamens zien

Wat kun je in ons theater verwachten?

In ons ‘Theater voor onderwijsvernieuwing!’ pal naast onze stand, vinden zowel 5 als 6 februari diverse presentaties plaats. We bevelen aan dat je je inschrijft via IPON om de presentaties bij te wonen. Voor docenten zijn met name deze presentaties interessant:

Effectiviteit in de klas met Office 365
Ilonka IPON
Ilonka van der Knaap, SLBdiensten/Slim in de Klas

Lesmateriaal interactief digitaal beschikbaar maken. Eenvoudig toetsen en opdrachten maken en deze toewijzen. Op verschillende manieren feedback geven op de aantekeningen en gemaakte opdrachten, waarbij je goed kan inschatten of het individueel of klassikaal behandeld moet worden. Leerlingen met een uitdaging op de lees- en schrijfvaardigheid ondersteunen. De mogelijkheden binnen Office 365 om de effectiviteit in de klas te verhogen zijn legio. En niet alleen in de klas. Ook in de samenwerking met collega’s. Tijdens deze workshop laten we je vanuit het perspectief van de docent zien wat er allemaal mogelijk is.

Woensdag 5 februari om 12.15 – 12.45 uur
Donderdag 6 februari om 14.55 – 15.25 uur

Meer informatie

 

Een aanpak voor het vergroten van digitale vaardigheden
Tom Vogels
Tom Vogels, Slim in de Klas

De noodzaak van het hebben van digitale vaardigheden staat buiten kijf. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw docenten en leerlingen ook deze vaardigheden krijgen en verbeteren? Ilonka en Tom vertellen hoe zij dit aanpakken. Ze leggen daarbij de focus op Microsoft-applicaties als bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Verder worden ook diverse applicaties van Adobe toegelicht: Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. Van de eerste basisvaardigheden tot en met – indien gewenst – het behalen van internationaal erkende certificaten als onderdeel van het curriculum.

Woensdag 5 februari van 14.10 – 14.40 uur
Donderdag 6 februari van 11.30 – 12.00 uur

Meer informatie

Lerarentekort? IT als driver voor toekomstbestendig onderwijs
Petra IPON
Petra van der Spek, IT-Workz

Hoe kan Office365 het onderwijs toekomstbestendig maken en hoe kan IT helpen om het nijpende lerarentekort terug te dringen? In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden die IT-Workz ziet om tijd terug te winnen voor de leerkracht door de inzet van IT.

Woensdag 5 februari van 11.30 – 12.00 uur
Donderdag 6 februari van 15.40 – 16.10 uur

Meer informatie

Adoptie: Zorg dat Office 365 wordt omarmd en daarmee ingezet
sylvia_elzinga
Sylvia Elzinga, IT-Workz

Fans en tegenstanders, bij elke introductie van nieuwe software krijg je ermee te maken. Zie die maar eens op één lijn te krijgen, zodat de school Office 365 met MS Teams optimaal gaat inzetten.

Mensen zijn van nature nu eenmaal wars van verandering. Best logisch ook: veranderen haalt je uit je comfortzone en kost energie.
Deze sessie laat je zien hoe je daar als school mee om kunt gaan en van Office 365 een feestje maakt.

 • Woensdag 5 februari om 15.40 – 16.10 uur 
 • Donderdag 6 februari om 14.10 – 14.40 uur 

Meer informatie

 

De (geheime) wereld achter leermiddelendistributie
pascal_timmermans
Pascal Timmermans, MBOwebshop

Er gaat een wereld voor je open: wie zijn de spelers, hoe werken ze samen, waar zit de uitdaging én wat zijn de innovaties in deze sector? Na afloop van de interactieve presentatie door Pascal Timmermans en Paulien Lakeman van de MBOwebshop.nl weet jij het haarfijn uit te leggen aan je collega’s op school.

MBOwebshop.nl is de intermediair tussen mbo-scholen en hun studenten, die overzicht, gemak en efficiency biedt. Dat bereiken wij door een optimale en efficiënte inzet van IT-technologie, samenwerkingsverbanden met toeleveranciers en educatieve uitgeverijen. Zo houden we studeren betaalbaar én toegankelijk voor iedereen die een beroep wil leren.

 • Donderdag 6 februari om 12:15 – 12:45 uur 

Meer informatie

Slim ICT hardware inkopen voor het onderwijs
marloes-verhoeven
Marloes Verhoeven, DASmakkelijk

Tijdens deze presentatie informeren wij u over de belangrijkste zaken waar men naar kan kijken bij het inkopen van ICT vanuit inkoopperspectief. Ook informeren we u over hoe een Dynamisch Aankoop Systeem (DAS), een relatief nieuwe wijze om snel, eenvoudig, tegen lage kosten en bovenal rechtmatig hardware aan te kopen. Welke kaders geeft de huidige wetgeving en wat betekent dat voor uw organisatie? We geven u praktische handvatten zodat u aan de slag kunt met de inkoop binnen uw organisatie.

 • Woensdag 5 februari om 10.45 – 11.15 uur

Meer informatie

 

Pressure Cooker: Stoom je organisatie in 1 dagdeel klaar voor Office 365
onno_sidler
Onno Sidler, IT-Workz

Om Office 365 toekomstbestendig in te richten moet je afspraken maken over hoe je met elkaar wil samen werken en wat je daarbij van elkaar verwacht. De pressure cooker sessie van IT-Workz geeft een groep collega’s uit je organisatie in één dagdeel genoeg kennis en inzicht om het beleid rondom deze samenwerking vast te kunnen stellen. In deze verkorte pressure cooker sessie ervaart u in een half uur de kansen en valkuilen met betrekking tot het werken in Microsoft Teams met je collega’s. Zo komt u beslagen ten ijs als u met Teams wil beginnen op je school.

 • Woensdag 5 februari 14:55 – 15:25 uur 
 • Donderdag 6 februari 10:45 – 11:15 uur  

Meer informatie