Bezoek je ons op de IPON?

Op 5 en 6 februari staan wij op de IPON. Dit is dé beurs over onderwijsinnovatie en ICT-toepassingen en -diensten. Graag heten wij je van harte welkom op onze stand D090. Daar staan we namens onze merken SLBdiensten, Slim.nl, Slimindeklas.nl en MBOwebshop.

  • Wanneer: woensdag 5 en donderdag 6 februari
  • Tijd: 10:00 – 17:00 uur
  • Waar: Jaarbeurs Utrecht, stand D090 én het theater van onderwijsvernieuwing (theater bruin)!

Let op:

  • Registratie voor de beurs is gratis via de website van IPON.
  • Alleen tijdens de registratie kun je aangeven welke worskhops je wilt bezoeken. Dit doe je door te zoeken op de titel van een workshop. Er zijn op de dag zelf waarschijnlijk nog maar een paar plekken beschikbaar, dus registreren is aan te raden.


Wat kun je verwachten op onze stand D090?

Op de stand Slimindeklas.nl staan onze collega’s twee dagen lang klaar voor al jullie vragen. Daarnaast presenteren we een paar keer per dag een ict-kennisquiz waarmee prijzen vallen te winnen. Ook geven we diverse presentaties. We besteden met name veel aandacht aan:

  • Digitale vaardigheden
  • Microsoft, alle ins en outs over Teams en OneNote (app, mobiel)
  • Adobe Creative Cloud, met een focus op het product Adobe XD (website ontwerp)
  • Leren & Certificeren met Gmetrix, we laten je o.a. Microsoft Office oefenexamens zien

Wat kun je in ons theater verwachten?

In ons ‘Theater voor onderwijsvernieuwing!’ pal naast onze stand, vinden zowel 5 als 6 februari diverse presentaties plaats. We bevelen aan dat je je inschrijft via IPON om de presentaties bij te wonen. Voor docenten zijn met name deze presentaties interessant:

Effectiviteit in de klas met Office 365
Ilonka IPON
Ilonka van der Knaap, SLBdiensten/Slim in de Klas

Lesmateriaal interactief digitaal beschikbaar maken. Eenvoudig toetsen en opdrachten maken en deze toewijzen. Op verschillende manieren feedback geven op de aantekeningen en gemaakte opdrachten, waarbij je goed kan inschatten of het individueel of klassikaal behandeld moet worden. Leerlingen met een uitdaging op de lees- en schrijfvaardigheid ondersteunen. De mogelijkheden binnen Office 365 om de effectiviteit in de klas te verhogen zijn legio. En niet alleen in de klas. Ook in de samenwerking met collega’s. Tijdens deze workshop laten we je vanuit het perspectief van de docent zien wat er allemaal mogelijk is.

Woensdag 5 februari om 12.15 – 12.45 uur
Donderdag 6 februari om 14.55 – 15.25 uur

Meer informatie

 

Een aanpak voor het vergroten van digitale vaardigheden
Tom Vogels
Tom Vogels, Slim in de Klas

De noodzaak van het hebben van digitale vaardigheden staat buiten kijf. Maar hoe zorg je ervoor dat jouw docenten en leerlingen ook deze vaardigheden krijgen en verbeteren? Ilonka en Tom vertellen hoe zij dit aanpakken. Ze leggen daarbij de focus op Microsoft-applicaties als bijvoorbeeld Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Verder worden ook diverse applicaties van Adobe toegelicht: Photoshop, Illustrator en Premiere Pro. Van de eerste basisvaardigheden tot en met – indien gewenst – het behalen van internationaal erkende certificaten als onderdeel van het curriculum.

Woensdag 5 februari van 14.10 – 14.40 uur
Donderdag 6 februari van 11.30 – 12.00 uur

Meer informatie

Lerarentekort? IT als driver voor toekomstbestendig onderwijs
Petra IPON
Petra van der Spek, IT-Workz

Hoe kan Office365 het onderwijs toekomstbestendig maken en hoe kan IT helpen om het nijpende lerarentekort terug te dringen? In deze sessie nemen we je mee in de mogelijkheden die IT-Workz ziet om tijd terug te winnen voor de leerkracht door de inzet van IT.

Woensdag 5 februari van 11.30 – 12.00 uur
Donderdag 6 februari van 15.40 – 16.10 uur

Meer informatie