Over Slim in de Klas

Voor docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs, het mbo en het hbo die meer willen halen uit ICT die sneller willen kunnen werken, hun werk leuker willen maken én hun leerlingen interessantere lessen willen voorschotelen is er Slim in de Klas. Op Slimindeklas.nl vinden zij alle trainingen en certificeringen om zelf slimmer voor de klas te staan.

De voordelen

ICT is al lang niet meer alleen een zaak van de ICT-medewerker op school. Iedere leraar moet thuis zijn in de mogelijkheden van software en hardware. Met Slim in de klas heb je de keuze uit alle relevante trainingen, certificeringen en e-learnings die je als leraar kunnen volgen. Van een training Minecraft tot een bijscholing in Microsoft Office, die je naar wens kunnen afsluiten met een internationaal erkend Microsoft Office Specialist certificaat Microsoft Office Specialist certificaat.

Je kunt je bestelling zelf afrekenen, maar kennen we je school, dan kun je ook een bestelling per factuur doen, waarna je werkgever de rekening betaalt.

Wat vind je allemaal op Slim in de klas?

Docenten kunnen op Slim in de klas terecht voor:

  • Trainingen – Uiteenlopende trainingen, van Photoshop tot OneNote en van Minecraft tot 3D-ontwerp. Al onze trainingen zijn praktisch opgezet en speciaal gericht op het onderwijs. Het gaat erom hoe docenten de ICT kunnen inzetten in de les en wat deze daadwerkelijk oplevert in de dagelijkse onderwijspraktijk. Je krijgt les aan de hand van praktijkcases uit het onderwijs en je kunt alles wat je leert direct in de klas gebruiken.
  • Leren & Certificeren – Onder de noemer Leren & Certificeren vallen alle activiteiten waarmee je kennis opdoet over de bekende Microsoft Office-software en Adobe-programma’s. Op dit gedeelte van de site bieden we vooral lesmateriaal, proefexamens en examenvouchers waarmee je een certificeringsexamen kunt doen. Slim in de klas biedt lesmateriaal en certificering op verschillende niveaus aan voor Microsoft- en Adobe-producten. Deze certificeringsgebieden zijn:
    • Microsoft Office Specialist (MOS; Office-programma’s)
    • Microsoft Technology Associate (MTA; technische software, basisniveau)
    • Microsoft Certified Professional (MCP; technische software)
    • Adobe Certified Associate (ACA)

Aangezien jij als docent het beste kunt beslissen of de software geschikt is voor gebruik in de klas, bieden we je op Slim in de klas de mogelijkheid om één licentie voor de klas te bestellen van de software. Dan kun je kijken of het wat voor je is. Als je enthousiast bent en de software op de hele school wilt implementeren, dan kan de ICT- of licentiecontactpersoon van je school de instellingslicentie aanschaffen via SLBdiensten.