NK – WK Office

Op 2 juni 2017 organiseerde SLBdiensten en SURFmarket,  voor de derde keer het Nederlands Kampioenschap Office bij Microsoft Nederland. Een superleuk evenement waarbij leerlingen de strijd aangaan om de titel Nederlands Kampioen Microsoft Office te behalen.

En de winnaar…? Dat was o.a. Vera Zandvliet, 21-jarige studente Assistent Accountant aan het ROC Midden Nederland. Zij ging samen met zijn of haar docent naar het World Championship Microsoft Office Specialist (WC MOS) in Disneyland L.A. te Anaheim, California.

Hoe kun je als school meedoen aan het NK Office?

Alle scholen in het voortgezet onderwijs en mbo die het Microsoft Office Specialist (MOS) Certificeringsprogramma aanbieden, nodigen wij uit deel te nemen aan het NK Office. Een grote school mag per vestiging of opleiding een leerling afvaardigen.

SLBdiensten en SURFmarket juichen het van harte toe dat leerlingen op school de kans krijgen zich te certificeren in Microsoft Office, waarmee zij aantonen programma’s als Microsoft Word en Excel goed te beheersen.

Hoe kan je leerling meedoen aan het NK Office?

Om mee te kunnen doen aan het NK Office moet je leerling simpelweg de hoogste score halen op het MOS Word- of Excel-examen. Het MOS-examen wordt aangeboden door de school.

Wat kun je verwachten op het NK Office evenement?

Het NK Office werd op vrijdagmiddag 2 juni bij Microsoft gehouden. Tijdens deze middag deden alle leerlingen die het beste van hun school waren opnieuw examen in Word of Excel. Een leerling kreeg hiervoor maximaal 50 minuten de tijd. Aan het eind van de middag werden de resultaten bekendgemaakt. De leerling met het hoogste aantal punten, in combinatie met de snelste tijd, wint het NK Office en mocht mee naar het WK Office in Amerika.

Op het NK Office deden de leerling niet alleen het examen. Het is vooral een leuke middag. Er werd een rondleiding gegeven door het supergave pand van Microsoft, er waren diverse workshops en we regelden dat de Hololens mocht worden uitgeprobeerd. Uiteraard stond ook de catering in het teken van Amerika.

Ook voor docenten een interessant evenement

De Office-docenten nodigen om het NK Office bij te wonen. Al is er maar één leerling op je school met een prachtige score; dat is genoeg om deel te nemen namens jouw instelling. Er is voor jou namelijk ook genoeg te beleven. Je kunt deelnemen aan de rondleiding en de workshops en op het moment dat de leerlingen examen doen, nodigen wij jou en de andere docenten (ongeveer veertig personen) uit voor een bijeenkomst met ons Leren & Certificeren team. Je wordt dan kort bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van certificeringen en de diversiteit aan leermiddelen.

NK Office: wie, wat, waar?

Het NK Office wordt jaarlijks georganiseerd door SLBdiensten en SURFmarket. Tijdens het NK Office worden twee winnaars bekendgemaakt. Eén leerling uit het vo of mbo (namens SLBdiensten) en één student van een hogeschool of universiteit (SURFmarket).

Spelregels NK Office

Alle scholen die de Microsoft-certificeringen Word en Excel aanbieden zijn van harte welkom om een leerling af te vaardigen om deel te nemen aan het NK Office. Voorwaarden zijn dat:

  • De leerling met de beste score van elke school in juni 2017 minimaal 13 jaar oud is en maximaal 22 jaar oud
  • De student voor 12 mei 2017 een MOS-examen op zijn of haar school moet hebben gedaan in Word of Excel (2013 of 2016, Nederlands of Engels) en daarmee de beste resultaten hebben behaald van de gehele school. Dit is een combinatie van de hoogste score en snelste tijd. Bij een gelijke score van bijvoorbeeld 900 punten, wint degene met de snelste tijd.

Meer informatie?

Ons Leren & Certificeren team, beantwoordt graag al je vragen over deze bundel. Je kunt ze bereiken via lcsupport@slbdiensten.nl of telefonisch, via (020) 420 13 96.

Ervaringen deelnemers

Ilonka van der Knaap, docent Anna van Rijn College:

‘Mooi dat de studenten dit mogen meemaken. Er is bij ons op school een competitie geweest en de winnaar mocht als beloning naar het NK.’

Jan Jaap van Brandwijk, docent ROC Ter Aa:

‘Bij ons is Office een verplicht vak. We vinden dat elke student kennis van Office moet hebben.’

Valerie Nijboer, student Anna van Rijn College (eervolle vermelding):

‘Ilonka, mijn docent, stimuleerde me om examen af te leggen. Vanaf dat moment vond ik het leuk om mee te doen. Ik ga naar de universiteit en dan heb je kennis van ICT zeker nodig.’

Joëll Amijs, student ROC A12, tweede prijs:

‘Voor later is het heel belangrijk dat je goed uit de voeten kunt met ICT.’

Dick Hoogstrate, docent ROC A12:

‘De docent kan studenten motiveren, daar doen we ons best voor.’