Microsoft Office Specialist (MOS)

Informatie   Lesmateriaal   Oefenexamens   Examen doen    Train the Teacher   NK/WK Office   FAQ   Shop

Het Leren & Certificeren programma (onderdeel van SLBdiensten en SURFmarket), biedt een breed scala aan (gratis) e-learnings en aanvullend cursusmateriaal aan, waarmee leerlingen zich kunnen voorbereiden op het behalen van een internationaal erkend Microsoft Office Specialist (MOS)-certificaat. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare methodes. Kies zelf welke methode het beste bij je instelling past.

  • Microsoft Imagine Academy
  • Proefexamens via GMetrix
  • Visual Steps
  • Van Buurt boeken.

Nieuw: bekijk de onepager Microsoft Office Specialist (MOS)! 

Wil je in één oogopslag weten wat de voordelen zijn van de Azure Fundamentals trainingen? Klik dan op onderstaande button en download onze nieuwe onepager.
“Het programma is speciaal ontwikkeld om het kennisniveau van de applicaties bij te brengen én toe te passen in de praktijk van de schoolomgeving. Je kunt na afloop dus direct aan de slag.”

Microsoft Imagine Academy

Microsoft Imagine Academy, voorheen IT Academy, is een online omgeving, waarbinnen leerlingen en docenten zich kunnen trainen in het gebruik van verschillende Microsoft Office-programma’s, onder meer Word, Excel en PowerPoint. Hiermee bereiden ze zich voor op een Microsoft Office Specialist (MOS)-certificering. De cursussen zijn gratis beschikbaar voor iedereen die werkt of leert in het voortgezet onderwijs en mbo, als jouw instelling de Microsoft School- of Campusovereenkomst bij ons afneemt.

Proefexamens via GMetrix

GMetrix Skills Management System biedt proefexamens aan waarmee getest kan worden of leerlingen klaar zijn voor hun MOS-examen. Bij de proefexamens van GMetrix worden alle doelstellingen van het officiële examen behandeld. Om de leerling een ‘real-world’-ervaring mee te geven is het proefexamen in een performance based simulatie. Zo bereid de leerling zich goed voor op het echte examen. Tijdens het proefexamen loopt de leerling stap voor stap door de vragen. De leerling kan op eigen tempo zijn eigen voortgang bijhouden. Ze kunnen ook het examen tussentijds opslaan en later weer hervatten. Zo kunnen ze eenvoudig terug gaan naar bijvoorbeeld overgeslagen vragen. Aan het einde van het examen ontvangen ze hun score. De student ziet in welke onderdelen hij goed scoort en aan welke onderdelen er nog gewerkt moet worden.

Visual Steps

Visual Steps-boeken geven stapsgewijze instructies en bevatten visuele weergaves van de handelingen in talrijke schermafbeeldingen. Een boek geschreven volgens de Visual Steps-methode is een complete cursus over een specifiek programma (zoals Word, Excel, of PowerPoint), waar gebruikers zelfstandig en in hun eigen tempo aan kunnen werken.

Van Buurt praktijkboeken

De praktijkboeken van Van Buurt bieden je een volledige voorbereiding op de MOS-examens. Alle onderdelen van het certificeringsprogramma komen aan bod en geven alle informatie die nodig is om goed voorbereid aan het examen te beginnen.

Certificeringsmogelijkheden Microsoft Office Specialist

Met behulp van de cursussen en het lesmateriaal verbeteren leerlingen en docenten hun Office-vaardigheden. Als zij voldoende kennis hebben opgedaan, kunnen zij hun kennis verzilveren, door het behalen van een MOS-certificaat. Alle voordelen van een MOS-certificaat op een rij:

  • Goede voorbereiding voor studenten op stage en arbeidsmarkt
  • Voorsprong voor studenten op hun leeftijdsgenoten
  • Goede bijscholing voor docenten en OOP
  • Een verrijking voor het CV
  • Leer efficiënter werken en bespaar op die manier tijd
  • Zeer betaalbare manier om kennis officieel te maken.

Medewerkers en studenten behalen een certificaat, nadat zij geslaagd zijn voor hun examen. Hebben zij de cursussen en lesstof afgerond, dan kunnen zij MOS-examen gaan doen.

Hoe kun je MOS-examen doen?

De MOS-examens worden geleverd door het bedrijf Certiport. In samenwerking met Microsoft heeft Certiport de examens voor MOS (en MTA) opgesteld. Via Slimindeklas.nl kun je losse examenvouchers aanschaffen, die inwisselbaar zijn voor één examen, maar het is ook mogelijk om examenvouchers in bulk aan te schaffen. Deze kun inzetten om je leerlingen en collega’s een examen af te laten nemen.

Examens afnemen op de instelling

De MOS-examens kunnen afgenomen worden op de instelling. Je kunt op de instelling ‘testcenters’ inrichten. Dit zijn computers, waarop de examensoftware van Certiport is geïnstalleerd. Wil je van meerdere instellings-pc’s testcenters maken? Wij kunnen je voorzien van een site license, waarmee je de software gemakkelijk uitrolt.

Neem deel aan het Certiport Microsoft Office Specialist World Championship

Een leuke bonus: je kunt de MOS-examenresultaten van je studenten laten meewegen voor deelname aan de Microsoft Office Specialist World Championships. Dit ‘WK MOS’ wordt jaarlijks georganiseerd door onze certificeringspartner Certiport en vindt plaats in Amerika.
De leerling met de beste examenresultaten – én zijn/haar docent – mogen op kosten van SLBdiensten en SURFmarket mee naar de VS om deel te nemen aan dit fantastische evenement, waar zij genieten van een geheel verzorgd programma vol fantastische activiteiten, te midden van een groot internationaal gezelschap. » Lees meer

Lesmateriaal

Basis training lesmateriaal (MOS) certificering

Jouw project snel opstarten met kant-en-klare sjablonen, samen met anderen aan documenten werken, en hulp, training en tips voor Word vinden. Klik hier voor de training.
De nieuwste functies van Excel bekijken, sjablonen downloaden, en tips, hulp en training voor Excel krijgen, inclusief informatie van experts op YouTube. Klik hier voor de training.
Maken, delen en samenwerken aan presentaties, dia's, tabellen en animaties maken en afbeeldingen en video's invoegen. Klik hier voor de training.
Outlook instellen en aanpassen, e-mailberichten schrijven en verzenden, uw postvak IN ordenen en je e-mail, contacten, taken en agenda beheren. Klik hier voor de training.

Basis training lesmateriaal O365 zonder certificering (optioneel)

Instellen, aanpassen en samenwerken in teams en op kanalen, werken met berichten, en chats, oproepen en vergaderingen starten. Klik hier voor de training.
Samenwerken met anderen, je bestanden bewaren, delen en synchroniseren, en hulp, training en tips vinden voor OneDrive en OneDrive voor Bedrijven. Klik hier voor de training.

Meer informatie?

Ons Leren & Certificeren team beantwoordt graag al je vragen. Je kunt ze bereiken via lcsupport@slbdiensten.nl of telefonisch, via 020 420 13 96.