Keuzedeel verdieping software

Voor leerlingen in het mbo is er een Keuzedeel Verdieping Software beschikbaar v. Via dit keuzedeel kunnen wij verschillende certificeringsprogramma’s aanbieden, onder andere van Microsoft en Adobe.

Met het keuzedeel kunnen leerlingen meer leren over Microsoft Office, technische Microsoft-producten zoals Windows Operating System en Windows Server, of Adobe-programma’s via de volgende certificeringsprogramma’s:

De voornaamste motivatie voor de ontwikkeling van dit keuzedeel: ruim 90 procent van de bedrijven in Nederland werkt met Microsoft Office-programma’s. De eindtermen van Microsoft Office Specialist geven de garantie dat een student goed voorbereid zal zijn op het werken met deze software die internationaal bij bedrijven wordt gebruikt. Het keuzedeel is gekoppeld aan meer dan 100 kwalificatiedossiers. En is gekoppeld aan 5 sectoren. Meer informatie hierover vindt op de site van s-bb en in het servicedocument dat uitgegeven is door SPL.

Wat zijn keuzedelen?

Vanaf 1 augustus 2016 starten mbo-instellingen met de nieuwe kwalificatiestructuur. Alle studenten die aankomend schooljaar starten met een opleiding, krijgen hiermee te maken. Keuzedelen zijn vanaf dan een onderdeel van de opleiding. Leerlingen kiezen keuzedelen uit het actuele aanbod van de school. Dit actuele aanbod moet bestaan uit voldoende, aan de kwalificatie gekoppelde keuzedelen. (Bron: Keuzedelen: Van structuur naar implementatie, Regie Herziening MBO, 2016)

Invulling curriculum

Je vult – binnen de richtlijnen van het keuzedeel – zelf het exacte curriculum in, met de programma’s die volgens jou relevant zijn voor jouw leerling. Je hebt onder andere de mogelijkheid om het programma op te vullen met een MOS-, MTA- of Adobe-certificeringstraject of een combinatie hiervan.

Slim in de klas biedt de certificeringstrajecten exclusief aan aan het Nederlandse onderwijs. Dit betekent dat wij je op weg kunnen helpen met onder meer lesmateriaal, proeftoetsen en examens. Daarnaast helpen wij je zo goed mogelijk om van dit programma een succes te maken, door je te ondersteunen met het opzetten van het programma en door je in contact te brengen met collega-docenten via ons docentennetwerk.

Lesmateriaal nodig? We hebben diverse mogelijkheden voor zowel Microsoft Office Specialist als Microsoft Technology Associate.

Achtergrond keuzedeel

Over de achtergrond van dit keuzedeel heeft Anne Timmer voor ons een blog geschreven. Anne Timmer is Coördinator Informatica bij Schoevers Opleidingen en mede-initiatiefnemer van dit keuzedeel. Meer weten? Lees haar blog of neem contact met haar op via info@atimmer.nl.

Meer informatie