Certificeren

Onze missie is om leerlingen, studenten en docenten vaardiger te laten worden met ICT. Dit doen wij door certificeringstrajecten te faciliteren die ingezet kunnen worden in het onderwijs. We helpen en begeleiden scholen die deze certificeringstrajecten willen opzetten.

Binnen het programma vallen alle activiteiten waarmee je kennis opdoet over de bekende software en programma’s van Microsoft, Adobe en Cisco. Iedere training die je volgt, kun je naar wens afsluiten met een examen, waarmee je een wereldwijd erkend certificaat behaalt. Niet alleen leren dus, maar ook certificeren.

Op dit gedeelte van de site bieden we vooral (gratis) lesmateriaal aan dat je voorbereidt op het examen en je vindt er proefexamens en examenvouchers waarmee je het certificeringsexamen kunt doen. Met het behalen van een certificaat, toon je aan goed te kunnen werken met het betreffende product. Dit is interessant voor studenten, maar zeker ook voor docenten én onderwijsondersteunendpersoneel; van ICT-medewerkers tot het medewerkers van het secretariaat.

Bekijk onze shop om examenvouchers aan te schaffen!

Waarom kiezen voor een certificaat?

  • Goede voorbereiding voor studenten die op stage gaan of de arbeidsmarkt betreden
  • Voorsprong voor studenten op hun leeftijdsgenoten
  • Goede bijscholing voor docenten en OOP
  • CV-verrijking met wereldwijd erkende certificaten
  • Efficiëntere werkwijze
  • Grotere professionele betrokkenheid
  • Zeer betaalbare (vaak zelfs gratis) manier om kennis te vergaren en officieel te maken.

Praktijkverhaal: Emelwerda College start met Office 365-certificeringen

Het Emelwerda College in Emmeloord koos aan het begin van het schooljaar 2019/2020 voor Microsoft Office 365 certificeringstrajecten in Word en PowerPoint. Zo’n 164 eerstejaars leerlingen begonnen met Word en gingen na een half jaar door met PowerPoint. “Voor eerstejaarsleerlingen is zo’n certificeringstraject wel een grote uitdaging.”

Klik op de button en bekijk de volledige case:

Ons aanbod

Op dit moment bieden wij lesmateriaal en certificering op verschillende niveaus aan voor Microsoft- en Adobe-producten. Deze certificeringsgebieden zijn:

Wij zijn daarnaast bezig met het ontwikkelen van nieuwe certificeringstrajecten. Denk hierbij aan certificering in digitale vaardigheden voor leerlingen (IC3) en het ontwikkelen van game apps (Unity).

Leren en Certificeren folder 2019-2020
Bekijk hier onze Leren en Certificeren folder voor 2019-2020