Samenwerken op school

Benutten van ICT mogelijkheden

Slim in de klas – onderdeel van SLBdiensten – organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke trainingen, die docenten de handvatten geven om (nog) beter gebruik te maken van de mogelijkheden van ICT op school en in de klas als het gaat om samenwerken. Samenwerken tussen docent en leerlingen, tussen leerlingen onderling en tussen docenten onderling. Op deze pagina vind je de trainingen die daar op gericht zijn.

Digitaal (les)materiaal delen en gebruiken

In de trainingen gaan we uit van OneNote, Class Notebook en Teams van Microsoft. We gebruiken het om lessen interactief digitaal te maken, om plekken te creëren (bijvoorbeeld een digitaal klaslokaal) waar samengewerkt kan worden en om daadwerkelijk samen te werken door lessen te delen en feedback te geven op huiswerk en toetsen. Uiteraard zijn er ook tal van toepassingen voor de samenwerking tussen docenten onderling.

Vliegende start maken

De trainingen zijn bedoeld om een vliegende start te maken met het gebruik van Teams, OneNote en Class Notebook op school. Zowel voor docententeams die graag op een andere manier willen samenwerken. Als voor de individuele docent die stappen wil maken in het werken met digitaal lesmateriaal.

Open inschrijving en maatwerk

Slim in de klas biedt 2 verschillende trainingen ten aanzien van OneNote, Class Notebook en Teams aan.

Teams & OneNote in de klas

Tijdens deze training maken we je wegwijs in Teams, OneNote en Class Notebook. Je leert hoe je zelf op eenvoudige wijze interactieve lessen maakt en deze heel makkelijk deelt met je studenten. Daarnaast leer je hoe je gemakkelijk feedback kunt geven op huiswerk en toetsen én hoe er onderling op een hele leuke en handige manier samengewerkt kan worden.

> Meer informatie en inschrijven.

Maatwerk OneNote, Class Notebook en Teams

Wil je met je team gebruik gaan maken van OneNote, Class Notebook en Teams? Dan kunnen wij een training bij jou op locatie organiseren, waarbij we de inhoud afstemmen op de specifieke behoefte. Bijvoorbeeld hoe richt je Teams optimaal in voor de gewenste situatie? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem vooral contact met ons op via training@slimindeklas.nl of 020 – 420 13 96.

Trainers

De trainingen worden verzorgd in samenwerking met IT-Randsteden. Dit bedrijf verzorgt diverse trainingen voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten. IT-Randsteden won de Microsoft Educatie Partnership of the Year Award in 2015.

Registerleraar

De training ‘Teams & OneNote in de klas’ is geregistreerd bij Registerleraar.nl.

 

ictheek uitgelicht

 • Tien redenen om mee te doen aan de STEAM Cup Challenge 2018/2019

  Geplaatst: 04-07-2018

  Het was niet alleen volgens organisatoren Slim.nl en IT Randsteden, maar ook volgens alle deelnemende leraren en leerlingen…

  lees verder
 • Hoe haal je als docent het maximale uit Microsoft Office 365?

  Geplaatst: 21-06-2018

  Microsoft Office 365 is een bundeling van online diensten en een groot aantal cloud toepassingen. Dit zijn services…

  lees verder
 • Stappenplan voor de invoering van Microsoft Office 365 op school

  Geplaatst: 18-06-2018

  Vrijwel alle scholen in het middelbaar en voortgezet onderwijs werken met Microsoft Office 365. Office 365 biedt je…

  lees verder
 • Drie vragen aan… Matijs Lips, beste leraar Nederlands van 2018

  Geplaatst: 15-06-2018

  Docent Matijs Lips (32) van het Dr. Nassau College in Beilen won onlangs de titel 'Beste leraar Nederlands…

  lees verder