Samenwerken op school

Benutten van ICT mogelijkheden

Slim in de klas organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke trainingen, die docenten de handvatten geven om (nog) beter gebruik te maken van de mogelijkheden van ICT op school en in de klas als het gaat om samenwerken. Samenwerken tussen docent en leerlingen, tussen leerlingen onderling en tussen docenten onderling. Op deze pagina vind je de trainingen die daar op gericht zijn.

Digitaal (les)materiaal delen en gebruiken

In de trainingen gaan we uit van OneNote, Class Notebook en Teams van Microsoft. We gebruiken het om lessen interactief digitaal te maken, om plekken te creëren (bijvoorbeeld een digitaal klaslokaal) waar samengewerkt kan worden en om daadwerkelijk samen te werken door lessen te delen en feedback te geven op huiswerk en toetsen. Uiteraard zijn er ook tal van toepassingen voor de samenwerking tussen docenten onderling.

Vliegende start maken

De trainingen zijn bedoeld om een vliegende start te maken met het gebruik van Teams, OneNote en Class Notebook op school. Zowel voor docententeams die graag op een andere manier willen samenwerken. Als voor de individuele docent die stappen wil maken in het werken met digitaal lesmateriaal.

Open inschrijving en maatwerk

Slim in de klas biedt 2 verschillende trainingen ten aanzien van OneNote, Class Notebook en Teams aan.

Teams & OneNote in de klas

Tijdens deze training maken we je wegwijs in Teams, OneNote en Class Notebook. Je leert hoe je zelf op eenvoudige wijze interactieve lessen maakt en deze heel makkelijk deelt met je studenten. Daarnaast leer je hoe je gemakkelijk feedback kunt geven op huiswerk en toetsen én hoe er onderling op een hele leuke en handige manier samengewerkt kan worden.

> Meer informatie en inschrijven.

Maatwerk OneNote, Class Notebook en Teams

Wil je met je team gebruik gaan maken van OneNote, Class Notebook en Teams? Dan kunnen wij een training bij jou op locatie organiseren, waarbij we de inhoud afstemmen op de specifieke behoefte. Bijvoorbeeld hoe richt je Teams optimaal in voor de gewenste situatie? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem vooral contact met ons op via training@slimindeklas.nl of 020 – 420 13 96.

Trainers

De trainingen worden verzorgd in samenwerking met IT-Randsteden. Dit bedrijf verzorgt diverse trainingen voor zowel het primair als voortgezet onderwijs en alle trainingen zijn speciaal ontwikkeld voor docenten. IT-Randsteden won de Microsoft Educatie Partnership of the Year Award in 2015.

Registerleraar

De training ‘Teams & OneNote in de klas’ is geregistreerd bij Registerleraar.nl.

 

ictheek uitgelicht

 • Vier voordelen van het gebruik van Microsoft OneNote in de klas

  Geplaatst: 26-02-2018

  Microsoft OneNote, hét digitaal notitieblok: veel leerlingen en docenten hebben er wel van gehoord, maar wat kun je…

  lees verder
 • DENK NA: In 6 vragen naar mediawijsheid

  Geplaatst: 23-11-2017

  Tijdens de ‘Week van de Mediawijsheid’ van 17 t/m 24 november geeft Henk Orsel lezingen over mediawijsheid. Orsel…

  lees verder
 • Irene van der Spoel (21): digitaalonderwijsrebel

  Geplaatst: 28-08-2017

  Irene van der Spoel is een bijzondere digitale vernieuwer in het onderwijs. De 21-jarige is ondanks haar leeftijd…

  lees verder
 • Microsoft Teams nu beschikbaar in educatieve Office 365 omgevingen!

  Geplaatst: 22-03-2017

  Hoe ga je met Microsoft Teams aan de slag. Op 14 maart kondigde Microsoft op hun blog pagina…

  lees verder