ICT vaardigheden – visual design

Met visual design aan de slag in de klas

Slim in de klas organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke trainingen, die de docenten de handvatten geven om op een leuke en effectieve manier de digitale vaardigheden van hun leerlingen te verbeteren. Op deze pagina vind je de trainingen gericht op het gebruik van software voor visual design, zoals Adobe Photoshop en SketchUp Pro.

21e eeuwse vaardigheden als uitgangspunt

In onze trainingen gaan we uit van het model van de 21e eeuwse vaardigheden met 11 competenties, die leerlingen nodig hebben voor de maatschappij van de toekomst. Wij zoomen daarbij in op ICT basisvaardigheden. Maar ook op Creatief denken en Probleem oplossen. Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, ondersteunt docenten die in de klas deze competenties willen behandelen.

Voorbereid voor de klas

De trainingen zijn bedoeld om de deelnemer voor te bereiden op de behandeling van de stof in de klas. De nadruk ligt daarbij op het werken aan doelgerichte opdrachten, die de leerlingen in staat stellen om op een structurele manier het programma onder de knie te krijgen. * Uiteraard krijgt de deelnemer aan de training daarnaast ook een goed beeld van de mogelijkheden.

* Dit is niet van toepassing op de training ‘2D en 3D ontwerpen met SketchUp Pro’. Deze training behandelt vooral de tools in het programma.

Adobe en SketchUp

De tweedaagse visual design trainingen via Slim in de klas zijn:

Een korte beschrijving van de training staat hieronder. Of klik op de link voor de uitgebreide informatie per training.

Trainers

De trainers van onze Adobe trainingen zijn allen Adobe Certified Instructor en hebben ruime ervaring in het geven van trainingen binnen het onderwijs. Een aantal heeft zelf een onderwijsachtergrond of is zelfs nog in het onderwijs werkzaam. Dit zorgt er voor de inhoud van de training aansluit op de dagelijkse praktijk en garandeert een vliegende start als de deelnemers er zelf mee aan de slag gaan met hun leerlingen.
De SketchUp Pro trainingen worden verzorgd door Design8, Authorized Training Center voor SketchUp Pro.

Registerleraar

Alle genoemde trainingen op deze pagina zijn geregistreerd bij Registerleraar.nl.

Informatie per training

De tweedaagse trainingen zijn primair gericht op docenten. Ze bieden inspiratie en handvatten om mee aan de slag te gaan in de klas.

Adobe Photoshop CC

Adobe Photoshop is het meest populaire programma voor het corrigeren en combineren van foto’s en andere beelden. De tweedaagse basistraining Adobe Photoshop CC gaat in op de meest voorkomende toepassingen van het veelzijdige programma. Tijdens de training krijg je ideeën en handvatten aangereikt om Photoshop in de klas in te zetten.

> Meer informatie en inschrijven

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een enorm uitgebreid en veelzijdig tekenprogramma. Het is het oudste programma van Adobe en zit boordevol mogelijkheden. In de tweedaagse training Adobe Illustrator CC Basis doe je de basiskennis en vaardigheden op voor het zelfstandig maken en bewerken van grafische beelden voor van print- en digitale media. Met de kennis die je in de training opdoet kun je tekenprojecten in de klas doceren en begeleiden.

> Meer informatie en inschrijven

Adobe InDesign CC

InDesign is een groot en krachtig layout-programma, waar teksten, beelden en andere media in samen komen en tot elegante papieren of digitale publicaties worden gesmeed. Tijdens de tweedaagse basistraining Adobe InDesign CC doe je voldoende basiskennis en vaardigheden op, om aan de slag te kunnen met layout en typografie van documenten op print, PDF en online. Tijdens de training krijg je ideeën en handvatten aangereikt om InDesign in de klas in te zetten.

> Meer informatie en inschrijven

Adobe Muse CC

Adobe Muse CC is een software pakket dat het mogelijk maakt een website te ontwerpen from scratch, zonder dat je daarbij verstand hoeft te hebben van codes. Je bent helemaal vrij in de vormgeving. Tijdens de training krijg je ideeën en handvatten aangereikt om Muse ook in de klas in te kunnen zetten.

> Meer informatie en inschrijven

2D en 3D ontwerpen met SketchUP Pro

SketchUp Pro is speciaal ontwikkeld voor gebruikers die hun ideeën willen visualiseren. Met SketchUp Pro creëer je zeer snel en eenvoudig 3D-modellen en visualiseer je deze modellen met texturen en animaties. Met SketchUp Pro maak je o.a. doorsneden van je model en wandel je door een ontwerp. Aan het einde van de training ben je in staat om zelf een ontwerp te maken.

> Meer informatie en inschrijven

ictheek uitgelicht

 • Adobe Inspiratiedag, 18 januari 2018: frisse wind door Adobe-productaanbod

  Geplaatst: 24-01-2018

  Was het op 12 december 2017 de sneeuw die de Adobe Inspiratiedag in de weg zat, op 18…

  lees verder
 • Digitale lesvoorbereidingen vormgeven

  Geplaatst: 10-01-2018

  Ieder kind heeft zijn of haar eigen leerniveau en -tempo. Terwijl de ene leerling na een korte inleiding…

  lees verder
 • Hoe Design Thinking het vak beeldend tekenen volledig op zijn kop zette

  Geplaatst: 28-08-2017

  Het begon allemaal met een traditioneel vak, namelijk handvaardigheid en tekenen. Digitale ontwikkelingen dwongen het Dr.-Knippenbergcollege tot verandering…

  lees verder
 • Elzendaal college: zelfstandig en zelfbewust leren

  Geplaatst: 28-08-2017

  Hoe Adobe-producten bijdragen aan een beter leerproces, waarin leerlingen hun eigen verantwoordelijkheid kunnen nemen? Rob Perrée is docent…

  lees verder