Beleid en bedrijfsvoering

ICT als middel

Kennisnet heeft als slogan ‘Laat ICT werken voor onderwijs’. ICT is daarbij een middel, geen doel op zich. Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, denkt daar net zo over en organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke workshops, die beleidsmakers en – beïnvloeders de handvatten geven om (nog) beter gebruik te maken van de mogelijkheden van ICT op school, met beleid als uitgangspunt.

Informatiemanagement en AVG

Op dit moment leggen wij de focus op informatiemanagement en de AVG. Informatiemanagement, omdat het de basis is voor bijna elke keuze op gebied van ICT. En de AVG, omdat dit voor nu misschien wel het belangrijkste, aan ICT gerelateerd onderwerp is.

Informatie per workshop

De eendaagse workshops zijn primair gericht op beleidsmakers en –beïnvloeders in het onderwijs. Ze bieden inspiratie en handvatten om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

Informatiemanagement in het Voortgezet onderwijs

Van onderwijsvraag naar ICT-aanbod
Deze workshop helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en dit te vertalen in eisen voor de ICT-voorzieningen. Daarnaast helpt de workshop scholen om een betere opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers.

> Meer informatie en inschrijven

Privacy en de AVG goed geregeld

Optimaal voorbereid op de AVG
In de Wet Bescherming Persoonsgegevens en in de nieuwe AVG staan hoge boetes voor bijvoorbeeld het niet melden van een datalek of het verstrekken van persoonsgegevens aan derden zonder grondslag. In deze workshop hoor je hoe je met deze risico’s omgaat, bewust wordt van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgt. > Meer informatie en inschrijven.

> Meer informatie en inschrijven

Trainers

We maken gebruik van zeer ervaren trainers op hun vakgebied. Op het gebied van informatiemanagement is Tonny Plas onze trainer. Hij heeft als beleidsadviseur, project- en programmamanager op het gebied van informatiebeleid in het onderwijs veel ervaring.

Joni Wagner is onze trainer als het gaat om Privacy en de AVG. Zij heeft als projectmanager, programmamanager en manager van afdelingen op het terrein van innovatie en projectmanagement veel ervaring met projecten bij uitvoeringsorganisaties en in het onderwijs.

Maatwerk

Heb je interesse in een van deze workshop, maar wil je deze op je eigen locatie laten plaatsvinden? Of het volledig toespitsen op de situatie op jouw instelling? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem contact met ons op via training@slimindeklas.nl of bel 020 – 420 13 96.

ictheek uitgelicht

 • Vier tips om als kleine school digitaal goed bij te blijven

  Geplaatst: 12-03-2018

  Al het personeel van de Waldheim-mavo in Baarn past precies in één klaslokaal, een verademing in het landschap…

  lees verder
 • Kennisnet’s Nummervoorziening zorgt voor veilige gegevensuitwisseling van leerlinggegevens

  Geplaatst: 08-03-2018

  Je Burgerservicenummer is de sleutel tot heel veel van je persoonlijke informatie. Maar hoe werkt dit als het…

  lees verder
 • Greijdanus College kiest talensoftware Rosetta Stone voor doorlopende leerlijn Engels

  Geplaatst: 05-03-2018

  Het Greijdanus College is een gereformeerde scholengemeenschap in Oost-Nederland met vier vestigingen: in Zwolle, Meppel, Hardenberg en Enschede.…

  lees verder
 • Ethisch hackers Kai en Ruben ontdekken en melden datalek binnen hun school

  Geplaatst: 19-02-2018

  Kai Stroet en Ruben Bos (beiden 19) ronden dit jaar hun opleiding applicatieontwikkeling aan het ROC Horizon College…

  lees verder