AVG en Security

ICT als middel

Kennisnet heeft als slogan ‘Laat ICT werken voor onderwijs’. ICT is daarbij een middel, geen doel op zich. Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, denkt daar net zo over en organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke workshops, die beleidsmakers en – beïnvloeders de handvatten geven om (nog) beter gebruik te maken van de mogelijkheden van ICT op school, met beleid als uitgangspunt.

Informatiemanagement en AVG

Op dit moment leggen wij de focus op informatiemanagement en de AVG. Informatiemanagement, omdat het de basis is voor bijna elke keuze op gebied van ICT. En de AVG, omdat dit voor nu misschien wel het belangrijkste, aan ICT gerelateerd onderwerp is.

Informatie per workshop

De eendaagse workshops zijn primair gericht op beleidsmakers en –beïnvloeders in het onderwijs. Ze bieden inspiratie en handvatten om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

Informatiemanagement in het Voortgezet onderwijs

Van onderwijsvraag naar ICT-aanbod
Deze workshop helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en dit te vertalen in eisen voor de ICT-voorzieningen. Daarnaast helpt de workshop scholen om een betere opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers.

> Meer informatie en inschrijven

Privacy en de AVG goed geregeld

Optimaal voorbereid op de AVG
In de Wet Bescherming Persoonsgegevens en in de nieuwe AVG staan hoge boetes voor bijvoorbeeld het niet melden van een datalek of het verstrekken van persoonsgegevens aan derden zonder grondslag. In deze workshop hoor je hoe je met deze risico’s omgaat, bewust wordt van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgt.

> Meer informatie en inschrijven

Trainers

We maken gebruik van zeer ervaren trainers op hun vakgebied. Op het gebied van informatiemanagement en AVG is Tonny Plas onze trainer. Hij heeft als beleidsadviseur, project- en programmamanager op het gebied van informatiebeleid in het onderwijs veel ervaring.

Maatwerk

Heb je interesse in een van deze workshop, maar wil je deze op je eigen locatie laten plaatsvinden? Of het volledig toespitsen op de situatie op jouw instelling? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem contact met ons op via training@slimindeklas.nl of bel 020 – 420 13 96.

ictheek uitgelicht

 • Leren in het interbellum tussen lesboeken- en ICT-tijdperk

  Geplaatst: 25-09-2018

  Leiden middelbare scholen leerlingen wel goed genoeg op voor de banen van de toekomst? Met welke ICT-skills moeten…

  lees verder
 • ICT-afdeling Pantarijn transformeert van beheerder naar makelaar door Microsoft Office 365

  Geplaatst: 19-07-2018

  Zoals veel andere onderwijsorganisaties is ook scholengemeenschap Pantarijn overgeschakeld op Microsoft Office 365. De opkomst van cloud software…

  lees verder
 • "21st century skills bestaan helemaal niet"

  Geplaatst: 26-06-2018

  Met het tempo waarin de wereld zich ontwikkelt, is vandaag opgedane kennis morgen alweer achterhaald. Vanuit deze gedachte…

  lees verder
 • Wat is de meerwaarde van gepersonaliseerd onderwijs?

  Geplaatst: 29-05-2018

  Leerlingen de eigenaar van hun leerproces laten zijn: daar draait het om bij gepersonaliseerd leren. Harold Limpens, docent…

  lees verder