Beleid en bedrijfsvoering

ICT als middel

Kennisnet heeft als slogan ‘Laat ICT werken voor onderwijs’. ICT is daarbij een middel, geen doel op zich. Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, denkt daar net zo over en organiseert praktijkgerichte, voor het onderwijs specifieke workshops, die beleidsmakers en – beïnvloeders de handvatten geven om (nog) beter gebruik te maken van de mogelijkheden van ICT op school, met beleid als uitgangspunt.

Informatiemanagement en AVG

Op dit moment leggen wij de focus op informatiemanagement en de AVG. Informatiemanagement, omdat het de basis is voor bijna elke keuze op gebied van ICT. En de AVG, omdat dit voor nu misschien wel het belangrijkste, aan ICT gerelateerd onderwerp is.

Informatie per workshop

De eendaagse workshops zijn primair gericht op beleidsmakers en –beïnvloeders in het onderwijs. Ze bieden inspiratie en handvatten om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan.

Informatiemanagement in het Voortgezet onderwijs

Van onderwijsvraag naar ICT-aanbod
Deze workshop helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en dit te vertalen in eisen voor de ICT-voorzieningen. Daarnaast helpt de workshop scholen om een betere opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers.

> Meer informatie en inschrijven

Privacy en de AVG goed geregeld

Optimaal voorbereid op de AVG
In de Wet Bescherming Persoonsgegevens en in de nieuwe AVG staan hoge boetes voor bijvoorbeeld het niet melden van een datalek of het verstrekken van persoonsgegevens aan derden zonder grondslag. In deze workshop hoor je hoe je met deze risico’s omgaat, bewust wordt van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgt. > Meer informatie en inschrijven.

> Meer informatie en inschrijven

Trainers

We maken gebruik van zeer ervaren trainers op hun vakgebied. Op het gebied van informatiemanagement is Tonny Plas onze trainer. Hij heeft als beleidsadviseur, project- en programmamanager op het gebied van informatiebeleid in het onderwijs veel ervaring.

Joni Wagner is onze trainer als het gaat om Privacy en de AVG. Zij heeft als projectmanager, programmamanager en manager van afdelingen op het terrein van innovatie en projectmanagement veel ervaring met projecten bij uitvoeringsorganisaties en in het onderwijs.

Maatwerk

Heb je interesse in een van deze workshop, maar wil je deze op je eigen locatie laten plaatsvinden? Of het volledig toespitsen op de situatie op jouw instelling? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem contact met ons op via training@slimindeklas.nl of bel 020 – 420 13 96.

ictheek uitgelicht

 • Drie onderwijsspecialisten over examineren: alleen op kennis of ook op vaardigheden?

  Geplaatst: 11-05-2018

  De examenperiode is weer begonnen. Dus is het weer zwoegen, stampen en stressen voor de leerlingen en surveilleren…

  lees verder
 • Ruimte voor verbetering in aansluiting onderwijs op bedrijfsleven

  Geplaatst: 08-05-2018

  Onderwijsvernieuwing en -innovatie zijn natuurlijk een taak van de onderwijsinstituten zelf, maar een school bereidt leerlingen ook voor…

  lees verder
 • Het rooster van... Hoofd ICT Raymond van den Berg

  Geplaatst: 02-05-2018

  In de rubriek ‘Het rooster van’ geven we je een kijkje in het leven van een professional uit…

  lees verder
 • Dhoya Snijders: “De parels en rafelranden van toekomstig onderwijs in kaart brengen”

  Geplaatst: 30-04-2018

  Rekenrobots die je overhoren, zelfsprekende digitale lesboeken en leraren die alleen nog de accu’s van digitale onderwijsassistenten vervangen.…

  lees verder