AVG en Security

Slim in de klas – onderdeel van SLBdiensten – heeft een aantal workshops en trainingen ontwikkeld gericht op security en de AVG. Voor meerdere doelgroepen: ICT’ers, medewerkers en beleidsmakers.

Informatie per training / workshop

Doelgroep: ICT’ers

Microsoft tools in relatie tot AVG

Tijdens deze training krijg je een overzicht van de mogelijkheden die Office 365 en Azure bieden om je te ondersteunen bij het inrichten van jouw AVG beleid. Inclusief de concrete tools die Microsoft biedt om te bepalen over welke persoonlijke gegevens je beschikt en hoe deze te beveiligen.

> Meer informatie en inschrijven

Doelgroep: onderwijs (ondersteunend) personeel

Workshop AVG voor docenten (alleen op locatie)

De 2 uur durende workshop ‘AVG voor docenten’ is primair gericht op het creëren van bewustwording bij docenten ten aanzien van de AVG. Wij nemen je mee langs de belangrijkste aandachtspunten van de nieuwe wet, waarbij je antwoord krijgt op vragen als: Wat mogen we wel en niet delen?; Wat doen we met fotomateriaal van de leerlingen? en Welke gegevens mag je wel/niet overdragen aan anderen?

> Meer informatie

Doelgroep: Beleidsmakers

Privacy en de AVG goed geregeld

Optimaal voorbereid op de AVG
In de Wet Bescherming Persoonsgegevens en in de nieuwe AVG staan hoge boetes voor bijvoorbeeld het niet melden van een datalek of het verstrekken van persoonsgegevens aan derden zonder grondslag. In deze workshop hoor je hoe je met deze risico’s omgaat, bewust wordt van de regels en verantwoordelijkheden en de privacy waarborgt.

> Meer informatie en inschrijven

Doelgroep: Beleidsmakers

Informatiemanagement in het Voortgezet onderwijs

Van onderwijsvraag naar ICT-aanbod
Deze workshop helpt scholen bij het in kaart brengen van de informatiebehoefte vanuit de onderwijsorganisatie en dit te vertalen in eisen voor de ICT-voorzieningen. Daarnaast helpt de workshop scholen om een betere opdrachtgever te zijn richting hun ICT-organisatie en -leveranciers.

> Meer informatie en inschrijven

Trainers

We maken gebruik van zeer ervaren trainers op hun vakgebied. Voor de ICT-trainingen werken we samen met Breinwave, specialist bij het invoeren en benutten van Microsoft Cloud-oplossingen in het onderwijs. Op het gebied van informatiemanagement en AVG is Tonny Plas onze trainer. Hij heeft als beleidsadviseur, project- en programmamanager op het gebied van informatiebeleid in het onderwijs veel ervaring.

Maatwerk

Heb je interesse in een van deze trainingen / workshop, maar wil je deze op je eigen locatie laten plaatsvinden? Of het volledig toespitsen op de situatie op jouw instelling? Wij bespreken daarvoor graag de mogelijkheden. Neem contact met ons op via training@slimindeklas.nl of bel 020 – 420 13 96.

ictheek uitgelicht

 • Amstelveen College opent eerste onderwijskundig medialab

  Geplaatst: 15-11-2018

  Het Amstelveen College opende op 7 november het eerste onderwijskundig medialab van Nederland. Het medialab ontstond dankzij samenwerking tussen…

  lees verder
 • Inspirerende zaterdag over beter ICT-gebruik in de klas

  Geplaatst: 14-11-2018

  De aula van het Hoornbeeck College in Amersfoort was op 10 november voor een zaterdag opvallend goed gevuld.…

  lees verder
 • Stereotiepe zienswijzen voornaamste oorzaak van gering aantal vrouwen in de ICT

  Geplaatst: 06-11-2018

  ICT heeft een sterk mannelijk imago, zeker in Nederland. In andere landen, zoals Spanje en Turkije, heeft ICT…

  lees verder
 • Hoe design helpt bij het ontwikkelen van nieuwe onderwijsmethodes

  Geplaatst: 01-11-2018

  De digitalisering van het onderwijs lijkt al in een vergevorderd stadium. Laptops en tablets zijn niet meer weg…

  lees verder