Beheer met Microsoft

Haal meer uit de tools van Microsoft

Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, heeft vijf trainingen voor ICT’ers in het onderwijs ontwikkeld, die bedoeld zijn om scholen (nog) beter gebruik te laten maken van de mogelijkheden van Microsoft. De trainingen variëren van een introductie van Office 365 voor scholen die nog aan het begin staan. Tot het werken in de cloud via Azure voor scholen die al een aantal stappen verder zijn met het inzetten van Microsoft. Uiteraard ontbreekt ook een (technische) training gericht op security en privacy niet.

Office 365, Intune en meer

De trainingen gericht op Microsoft via Slim in de klas zijn:

Een korte beschrijving van de trainingen staat hieronder. Of klik op de link voor de uitgebreide informatie per training.

Trainers

De trainingen worden verzorgd door de ervaren consultants van Breinwave. Breinwave is een partner van SLBdiensten en Slim in de klas en is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het invoeren én benutten van Microsoft-cloudoplossingen met een specifieke focus op het onderwijs.

Informatie per training

De eendaagse trainingen zijn primair gericht op ICT’ers in het onderwijs. Ze bieden inspiratie en handvatten om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan met de mogelijkheden van Microsoft.

Office 365 – van aanzetten tot inzetten

Ben je enthousiast om met Microsoft Office 365 te beginnen op school? Dan biedt deze training je een krachtig overzicht van de technische en beheeraspecten waar je vanuit ICT-oogpunt rekening mee moet houden om een succesvolle overstap te maken naar Office 365.

> Meer informatie en inschrijven

Inrichting en beheer van Teams

Wil je een beter begrip krijgen van de wijze waarop je Microsoft Teams voor Educatie effectief kunt inzetten ten behoeve van het onderwijs, inclusief de integratie van andere belangrijke Office 365 toepassingen voor het onderwijs? In deze training nemen we je stap voor stap mee in het opzetten van een Teams voor Educatie omgeving en ga je hier hands-on mee aan de slag.

> Meer informatie en inschrijven

Training Microsoft Intune voor het onderwijs

Aan de slag met Intune

Wil je leren hoe je met behulp van Microsoft Intune en Intune voor Educatie een diversiteit aan relevante werkplekconcepten binnen het onderwijs – van shared PC tot bring your own device- BYOD – kunt ondersteunen? In deze training leer je niet alleen de mogelijkheden en onderliggende concepten maar ga je ook echt hands-on aan de slag met Microsoft Intune voor Educatie aan de hand van een aantal concrete scenario’s.

> Meer informatie en inschrijven

Aan de slag met Azure

Overweeg je de stap naar de cloud te maken en daarbij gebruikt te maken van Microsoft Azure voor het onderwijs? Dan zorgt deze training voor de noodzakelijke basiskennis om echt aan de slag te kunnen gaan met de meest relevante scenario’s voor onderwijsinstellingen.

> Meer informatie en inschrijven

Training Microsoft Security en privacy

Microsoft security en privacy

Wil je leren hoe je de gegevens van je medewerkers en leerlingen goed kunt beschermen, datalekken kunt voorkomen en devices waarop gevoelige data staat kunt beschermen? In deze training nemen we je mee door een aantal van de meest voorkomende beveiligingsrisico’s en laten we je zien hoe je je hier met behulp van het Microsoft-platform tegen kunt wapenen.

> Meer informatie en inschrijven

Informatie en maatwerk

Heb je een vraag over de bovenstaande trainingen? We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via training@slimindeklas.nl of 020 420 1396. Het is overigens ook mogelijk om deze trainingen op locatie te geven, al dan niet aangepast aan de specifieke situatie bij jou op school (maatwerk).

 

ictheek uitgelicht

 • Voor- en nadelen van lesgeven op afstand: een docent en haar leerlingen aan het woord

  Geplaatst: 03-04-2020

  De afgelopen weken stonden scholen op z’n kop: de deuren moesten dicht, leerlingen bleven thuis en docenten moesten…

  lees verder
 • Lesgeven op afstand op het SSVOZ (deel 3)

  Geplaatst: 26-03-2020

  Door het hele land proberen docenten uit te vogelen hoe zij hun online leeromgeving het beste vorm kunnen…

  lees verder
 • Lesgeven op afstand op CSG Willem van Oranje (deel 2)

  Geplaatst: 24-03-2020

  Door het hele land proberen docenten uit te vogelen hoe zij de online leeromgeving het beste vorm kunnen…

  lees verder
 • Leren op afstand met Teams

  Geplaatst: 19-03-2020

  Scholen blijven sowieso tot en met 6 april gesloten, om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Dit…

  lees verder