Beheer met Microsoft

Haal meer uit de tools van Microsoft

Slim in de klas, onderdeel van SLBdiensten, heeft vijf trainingen voor ICT’ers in het onderwijs ontwikkeld, die bedoeld zijn om scholen (nog) beter gebruik te laten maken van de mogelijkheden van Microsoft. De trainingen variëren van een introductie van Office 365 voor scholen die nog aan het begin staan. Tot het werken in de cloud via Azure voor scholen die al een aantal stappen verder zijn met het inzetten van Microsoft. Uiteraard ontbreekt ook een (technische) training gericht op de AVG niet.

Office 365, EM+S en meer

De trainingen gericht op Microsoft via Slim in de klas zijn:

Een korte beschrijving van de trainingen staat hieronder. Of klik op de link voor de uitgebreide informatie per training.

Gratis deelnemen?

Scholen die een Microsoftcontract via SLBdiensten hebben afgesloten, mogen als extra service een medewerker van de school gratis laten deelnemen (normaal € 435 excl. btw) aan een van deze trainingen. Hoe lees je hier.

Trainers

De trainingen worden verzorgd door de ervaren consultants van Breinwave. Breinwave is een partner van SLBdiensten en Slim in de klas en is gespecialiseerd in het begeleiden van organisaties bij het invoeren én benutten van Microsoft-cloudoplossingen met een specifieke focus op het onderwijs.

Informatie per training

De eendaagse trainingen zijn primair gericht op ICT’ers in het onderwijs. Ze bieden inspiratie en handvatten om keuzes te maken en zelf aan de slag te gaan met de mogelijkheden van Microsoft.

Office 365 – van aanzetten tot inzetten

Deze training biedt je een kort maar krachtig overzicht van de technische- en beheeraspecten waar je vanuit ICT-oogpunt rekening mee moet houden als je Office 365 op een slimme manier wilt aanzetten en beheren. > Meer informatie en inschrijven

> Meer informatie en inschrijven

Office 365 – recente ontwikkeling in het onderwijs

Office 365 wordt voortdurend doorontwikkeld. Tijdens deze training krijg je een overzicht van de belangrijke ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden. We kijken daarbij niet alleen naar functionaliteiten, maar ook naar hoe je deze effectief kan inzetten binnen je school.

> Meer informatie en inschrijven

Beheer van (mobiele) devices en gebruikers met EM+S

Tijdens deze training krijg je een overzicht van de mogelijkheden die Microsoft Intune (for Education) en Azure AD Premium bieden om Windows, Android en Apple devices te beheren, waaronder het borgen van een veilige toegang tot deze devices en de daarop actieve applicaties.

> Meer informatie en inschrijven

Azure Fundamentals

Tijdens deze training krijg je een overzicht van de mogelijkheden die Azure biedt in relatie tot het onderwijs, hoor je welke stappen je moet zetten om er actief mee aan de slag te gaan en krijg je inspiratie voor welke scenario’s Azure ingezet kan worden binnen het onderwijs.

> Meer informatie en inschrijven

Microsoft tools in relatie tot AVG

Tijdens deze training krijg je een overzicht van de mogelijkheden die Office 365 en Azure bieden om je te ondersteunen bij het inrichten van jouw AVG beleid. Inclusief de concrete tools die Microsoft biedt om te bepalen over welke persoonlijke gegevens je beschikt en hoe deze te beveiligen.

> Meer informatie en inschrijven

Informatie en maatwerk

Heb je een vraag over de bovenstaande trainingen? We staan je graag te woord. Je kunt ons bereiken via training@slimindeklas.nl of (020) 420 13 96. Het is overigens ook mogelijk om deze trainingen op locatie te geven, al dan niet aangepast aan de specifieke situatie bij jou op school (maatwerk).

 

ictheek uitgelicht

 • Inspirerende zaterdag over beter ICT-gebruik in de klas

  Geplaatst: 14-11-2018

  De aula van het Hoornbeeck College in Amersfoort was op 10 november voor een zaterdag opvallend goed gevuld.…

  lees verder
 • Martin Diepeveen: “Ga direct aan de slag met verbeteren digitale vaardigheden”

  Geplaatst: 17-10-2018

  In het artikel Hoe bereiden we leerlingen voor op een volstrekt onbekende toekomst? besprak Anneleen Vaandrager van Microsoft…

  lees verder
 • “De training was meteen heel praktisch”

  Geplaatst: 18-09-2018

  Het Maerlant Lyceum in Den Haag begon vorig jaar met het gebruik van Microsoft Office 365. Outlook was…

  lees verder
 • “De training maakte voor mij het plaatje compleet”

  Geplaatst: 06-09-2018

  Scholieren leren, maar hun leraren en het ondersteunend onderwijspersoneel schaven eveneens hun kennis bij. Slim in de Klas,…

  lees verder