Adobe Certificering Conferentie

Ben je docent, geef je les in Photoshop, Illustrator en/of InDesign en wil je jouw leerlingen verder helpen door Adobe-certificering aan te bieden? Kom dan naar de Adobe Certificering Conferentie op dinsdag 28 mei.

> Aanmelden voor Adobe Certificatie Conferentie

Adobe Certified AssociateMet het aanbieden van het Adobe Certified Associate (ACA)-certificaat, geef je jouw studenten een kickstart in hun carrière; nog voordat ze de arbeidsmarkt betreden. Met een ACA-certificaat op hun CV tonen ze namelijk aan dat zij heel goed met de software van Adobe kunnen werken. En dat is heel waardevol, omdat het certificaat in het bedrijfsleven – ook internationaal – zeer gewaardeerd wordt. De student vergroot zijn kansen als starter op de arbeidsmarkt dus aanzienlijk.

 

“Boris Lammertse is one of many students using an Adobe Certified Associate (ACA) certification to give him an advantage over other designers. ”  Lees het hele Engelstalige artikel (pdf) over het Nederland Kampioen Adobe 2017 en vervolgens het wereldkampioenschap Boris Lammertse aan een droombaan hielp.

Tijdens de Adobe Certificering Conferentie krijg je meer informatie over wat je moet doen om ACA-certificering beschikbaar te stellen aan jouw studenten. De medewerkers van Slim in de Klas zijn ook op dit evenement aanwezig. Zij zijn het aanspreekpunt op het gebied van Adobe-certificering in het onderwijs en bieden begeleiding bij het proces. Ook laten we je concreet zien wat certificeren oplevert. Boris Lammertse, ex-student van het Grafisch Lyceum Rotterdam, was twee jaar geleden een van de eerste studenten met een ACA-certificaat op zak. Hij deed mee aan het NK Adobe in 2017, hij won en speelde zichzelf hiermee enorm de kijker. Direct na het WK Adobe in Amerika werd hij door internationale top-DJ Martin Garrix in dienst genomen als Graphic Designer. Tijdens de Adobe Certificering Conferentie vertelt Boris zelf over zijn ervaringen en wat het certificaat hem heeft opgeleverd. Ook vertelt iemand uit het bedrijfsleven over het belang van een Adobe-certificaat voor werknemers.

Details

Datum: dinsdag 28 mei
Locatie: Grafisch Lyceum Rotterdam
Tijd: 11.30 – 17.00 uur

NK Adobe

Een bijkomend voordeel van het aanbieden van ACA-certificering, is dat je je meest getalenteerde studenten kunt laten meedoen aan het NK Adobe. Jouw student gaat de strijd aan met de beste studenten van andere scholen en opleidingen. Deelnemers krijgen een uitdagende, creatieve opdracht, die ze vervolgens moeten pitchen voor publiek. Leuk detail: Het NK Adobe 2019 vindt dit jaar tegelijkertijd met de Adobe Certificering Conferentie plaats en is ook onderdeel van het programma. In de middag pitchen de deelnemers hun opdracht voor u en tijdens de borrel, aan het einde van de dag, wordt bekendgemaakt wie dit jaar het NK Adobe heeft gewonnen.

Superspannend, want er staat heel wat op het spel: de Nederlands kampioen mag naar het WK in Amerika… samen met hun docent. Het is dus zeker ook in jouw voordeel om je studenten hier volgend jaar voor op te geven :).

Programma

11.30 – 12.15 uur Ontvangst met lunch
12.15 – 12.30 uur Welkomstwoord door Jeroen Borgsteede (directeur SlimindeKlas.nl en SLBdiensten) en Fred van Vliet (Voorzitter College van Bestuur, Grafisch Lyceum Rotterdam)
12.30 – 14.45 uur Diverse presentaties en informatiemarkt

  • Ilonka van der Knaap over Leren en Certificeren + opzetten testcenter
  • Hilde Maassen en Matthijs Clasener  over Adobe producten
  • Ruud Hendrikx van het Sint Lucas over de Toolbox Photoshop, Illustrator en InDesgin.

Standjes met informatie over:

  • Animate & Premiere & After Effects
  • Photoshop, Illustrator & InDesign
  • XD/Dimensions/Spark
  • Leren & Certificeren. Hoe zet je een testcenter op, info over ACA

14.45 – 15.15 uur Pauze
15.15 – 15.30 uur Boris Lammertse, winnaar Adobe NK 2017, over wat zijn deelname hem heeft gebracht
15.30 – 16.15 uur Pitches van studenten die mee doen aan het NK Adobe 2019
16.15 – 16.30 uur Het belang van een Adobe-certificaat in de grafische sector
16.30 – 17.00 uur Borrel en prijsuitreiking Nederlands Kampioen Adobe 2019

> Aanmelden voor Adobe Certificatie Conferentie